fbpx

Dacă până nu demult, pentru moldoveni vacanța la mare era un vis din cauza pandemiei de COVID-19, acum poate deveni realitate. Țările își redeschid hotarele și sunt gata pentru primirea turiștilor, iar printre acestea se numără și Bulgaria – o destinație preferată a cetățenilor Republicii Moldova.

Începând cu 28.07.20, orice persoană cu pașaport biometric (MD) se poate bucura de priveliștile litoralului bulgar fără restricții, însă doar dacă respectă o serie de condiții.

  • La intrare în Bulgaria, cetățenii moldoveni, sunt obligați să prezinte rezultatul negativ al testului PCR la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 de ore.

 

  • De asemenea, pentru tranzitarea României, este necesară prezentarea autorităților de frontieră a documentelor ce confirmă scopul șederii în Bulgaria (rezervarea la hotel), și rezultatul negativ al testului la Covid-19. Tranzitul trebuie efectuat în maxim 36 de ore, pe culoarul aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse.

 

  • Persoanele care dețin cetățenia sau permisul de ședere al statelor membre UE, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, părților semnatare a Acordului Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco și Vatican) pot călători în Bulgaria fără a prezenta testul PCR la Covid-19.

Dorim să vă informăm că la procurarea unui pachet de odihnă prin intermediul agenției noastre, puteți beneficia de o reducere pentru testul PCR. Astfel, prețul pentru un adult este – 600 de lei, iar pentru copii sub 18 ani – 450 de lei. Acesta poate fi efectuat chiar și cu o zi înainte de plecarea autobuzului. În același timp, vă reamintim că indiferent de pașaport (MD, RO, BG, UKR), testul trebuie să fie în limba engleză.