fbpx

Vara anului 2020 a trecut prea repede pentru turiști și persoanele care își doreau o vacanță la mare – asta chiar dacă Turcia și-a redeschis granițele începând cu luna iulie. Chiar și așa, avem vești bune pentru cei care nu au avut suficient timp să plece la odihnă în străinătate: programele operatorilor de turism din Turcia continuă cel puțin până la sfârșitul lunii octombrie, iar sezonul de catifea este o plăcere care merită încercată.

De ce? Din mai multe motive, iată care sunt acestea:

  • Starea vremii – în septembrie-octombrie, temperatura de până la +40 nu mai este o problemă. Marea din Antalya rămâne la fel de caldă și soarele încă bronzează, iar statul sub aparatul de aer condiționat este înlocuit cu plimbări și excursii.
  • Factorul uman – de obicei, toamna se așteaptă scăderea numărului de turiști pe plajele turcești. Veți vedea tot mai puține familii cu copii de vârstă școlară.
  • Prețurile – acestea sunt în mod tradițional micșorate.

Mai jos vă prezentăm principalele stațiuni din Turcia, care merită vizitate în septembrie și octombrie:

Alanya: pe primul loc în clasamentul preferințelor turiștilor datorită prețurilor sale mai mici. Marea aici rămâne caldă până în octombrie, iar uneori chiar până în noiembrie, plajele sunt în mare parte nisipoase. Pentru cei care se plictisesc pe plajă, se organizează excursii la cetatea Alanya și turnul Kyzyl Kule.

Unde să mergi în Turcia în septembrie: cele mai bune 5 stațiuni cu all inclusive ale sezonului de catifea

Kemer: situat între mare și munți, cu apa caldă până la sfârșitul lunii octombrie. Rețineți că plajele de aici sunt în mare parte cu pietriș – ceea ce contribuie la puritatea apei. Iar munții își formează propriul lor microclimat special, astfel „prevenind” furtunile și curenții reci. Apropo, Kemer este renumit printre turiști pentru „viața de noapte”. Pentru cei care preferă o vacanță mai ecologică, este recomandat orașul antic Olympos, cu traseul Lycian Trail – acesta fiind unul dintre cele mai renumite trasee din lume.

Unde să mergi în Turcia în septembrie: cele mai bune 5 stațiuni cu all inclusive ale sezonului de catifea

Antalya: Ce turist nu știe de Antalya? Aici puteți sta la soare și să înotați în marea caldă până în noiembrie. Nu uitați de plimbările prin orașul vechi, cu vizite la piețe, cafenele și excursii cu barca. Cei care iubesc să viziteze muzeele pot merge să-l vadă pe cel local, unde veți găsi o colecție uriașă de antichități.

Unde să mergi în Turcia în septembrie: cele mai bune 5 stațiuni cu all inclusive ale sezonului de catifea

Side: o stațiune liniștită, cu plaje lungi de nisip, unde puteți înota până la sfârșitul lunii octombrie. Vacanța poate fi completată cu o excursie printre ruinele antice, inclusiv amfiteatru și temple, precum și atracții naturale, cum ar fi cascada Manavgat.

Unde să mergi în Turcia în septembrie: cele mai bune 5 stațiuni cu all inclusive ale sezonului de catifea

Belek: una dintre cele mai „curată ecologic” stațiuni turcești – plaje cu nisip, arbori eucalipt, marea este caldă până în octombrie. Pentru a fi mult mai aproape de natură, puteți vizita Parcul Național Canionul Koprulu. Să umpleți pieptul cu aerul vindecător plin de aromele eucaliptului și chiparoșilor. Celor care preferă ceva mai activ, le putem recomanda parcul de distracții local Landof Legends.

 

☎️ (022) 639303 📲 060604030 Viber 079649303
🏢 Te așteptăm la noi în oficiu, situat pe Bulevardul Grigore Vieru 16