fbpx

Dacă mergi într-un safari din Africa, poți vedea cu ochii tăi lei, elefanți, girafe sau leoparzi. Însă oaspeții Rezervației Naturale Saby Sand din Africa de Sud nu au trebuit să plece nicăieri: imediat după micul dejun, restaurantul de acolo a fost vizitat de către un leopard.

Pe teritoriul Sabi Sand sunt câteva hoteluri mici și fiecare dintre ele are propriul restaurant. Oaspetele unuia dintre acestea a devenit vizitatorul cu pete. S-a întâmplat după micul dejun, când majoritatea oamenilor deja plecaseră în camerele lor. Cu toate acestea, câțiva norocoși au văzut pisica sălbatică și chiar au filmat-o.

 

La început, maimuțele din preajmă au început să țipe: de obicei acestea se avertizează reciproc despre apropierea inamicului. După care a apărut în vizorul oamenilor: s-a plimbat cu demnitate pe întreg teritoriul restaurantului, a studiat cu atenție totul și apoi s-a întors de unde a venit.

Un restaurant din Africa de Sud a fost vizitat de către un leopard

Leopardul african este subspecia cea mai răspândită a acestui animal. Dacă Leoparzi de Amur sunt doar vreo 30, atunci cei africani ajung la câteva mii. Vânătoarea acestora este legalizată, iar autoritățile unor țări africane emit chiar o cotă de tragere, atrăgând astfel turiștii.